Waar we werken

In 1934 werd het eerste paardenhospitaal geopend in Cairo, Egypte. Sindsdien heeft het werk van Brooke Hospital for Animals zich wereldwijd verspreid. Tegenwoordig behandelen onze dierenartsen jaarlijks 500.000 werkdieren. En dankzij het sneeuwbal-effect van onze voorlichting is ons bereik vele malen groter. 

Stichting Brooke Hospital for Animals Nederland ondersteunt het werk van de Brooke-dierenartsen en voorlichtingsteams in Egypte, India en Pakistan. In deze landen zijn eigen Brooke-dierenkliniekcentra gevestigd, of, zoals in India, eigen Brooke mobiele teams werkzaam. De informatie op onze website en in onze nieuwsbrieven heeft om die reden voornamelijk betrekking op het werk van de Brooke-dierenartsen in Egypte, Pakistan en India.

Naast deze drie landen zijn er meer landen waar Brooke hulp biedt aan werkpaarden en ezels, waaronder Kenya, Ethiopië en Guatemala. In deze landen werkt Brooke door middel van samenwerkingsverbanden met lokale partnerorganisaties. (voor meer informatie zie www.thebrooke.org).

De dierenartsen van Brooke Hospital for Animals werken in de moeilijkste gebieden ter wereld. Met gratis diergeneeskundige hulp aan werkdieren en voorlichting aan hun straatarme eigenaren, zorgen de Brooke-dierenartsen en hun teams ervoor dat honderdduizenden dieren, en de mensen die van hun werkdier afhankelijk zijn, een gezonder en beter leven hebben.