Brooke Hospital for Animals Junior Website

Brooke Hospital for Animals verbetert het leven van de werkpaarden en ezels in arme landen. Brooke Hospital doet dat door de dieren gratis te behandelen in speciale dierenziekenhuizen (klinieken) voor paarden en ezels, en met rijdende klinieken (een soort dierenambulances). Daarnaast krijgen de eigenaren van de dieren uitleg over hoe ze hun dier moeten verzorgen.

dorothy Brooke Hospital for Animals (letterlijk vertaald: het Brooke Ziekenhuis voor Dieren) is genoemd naar de mevrouw die de organisatie in 1934 heeft opgericht: Dorothy Brooke.

Brooke Hospital for Animals heeft dierenziekenhuizen in landen zoals Egypte, Pakistan en India. 

Elk dierenziekenhuis heeft een of meer dierenambulances, die dagelijks door de stad en op het platteland rijden. Ze stoppen wanneer ze een paard of ezeltje zien dat ziek of gewond is. Sommige van deze dierenambulances (met een mooi woord heten die mobiele klinieken) rijden elke dag naar dezelfde plek, bijvoorbeeld een markt. Daar geven ze dan Eerste Hulp aan zieke of gewonde paarden en ezels. Jaarlijks worden in onze dierenziekenhuizen en met onze dierenambulances honderdduizenden werkdieren behandeld door onze dierenartsen. En de eigenaren en hun kinderen worden voorgelicht over een goede dierverzorging. 

De dierenartsen van Brooke Hospital organiseren ook "wedstrijden voor het best verzorgde werkdier", een hele bijzondere manier van voorlichting! Met deze wedstrijden proberen de Brooke-dierenartsen te bereiken dat eigenaren en kinderen beter voor hun dier zorgen. Je kunt hier meer lezen over deze wedstrijden en een filmpje bekijken.


Penny

ezelpedrostrip

Het paardenblad Penny steunt Brooke!