Vraag en antwoord


Vraag: Hoe vaak per jaar organiseert Brooke-Egypte Gezondste ezel/paard Competities?
Bijzonder knappe deelnemer in AswanAntwoord: Brooke-Egypte organiseert per jaar zo’n vier Gezondste ezel/paard Competities, in verschillende delen van het land. De competities worden georganiseerd vanuit de Brooke-klinieken. 

Vraag: Mag ik dit filmpje delen via social media of publiceren op mijn eigen website of blog?
Antwoord: Heel graag!!!

Little ChampVraag: Dat jongetje met zijn kleine witte ezeltje, mogen die niet meedoen aan de competitie?
Antwoord: Binnenkort lanceren wij een mini-film over het jongetje en zijn witte ezeltje. Ook dat is een filmpje dat je écht niet mag missen!! We houden je op de hoogte via deze website www.brooke.nl en via onze Facebookpagina: www.facebook.com/BrookeHospitalNL

Vraag:
Hoe veel werkdieren krijgen hulp van de Brooke-dierenartsen in Egypte?
Antwoord: De Egyptische Brooke-dierenartsen helpen jaarlijks 160.000 werkpaarden, ezels en muildieren. Zij kunnen hun belangrijke werk doen dankzij de donateurs van Brooke-Nederland. Er leven in Egypte volgens de FAO 3.4 miljoen werkpaarden en ezels, en een groot deel daarvan heeft hulp nodig. Om Brooke in staat te stellen haar deken van dierenhulp verder  uit te breiden zijn donateurs nodig. Roep jij je vrienden en familie op om Brooke te steunen?

Vraag: Doen er altijd alleen gezonde dieren mee aan de competities?
Antwoord: Nee, er zijn ook eigenaren die ezels en paarden brengen die een of meerdere aandoeningen hebben. Het feit dat een eigenaar een dier aan de wedstrijd laat meedoen terwijl het niet gezond is, betekent dat de eigenaar mogelijk niet eens weet dat zijn dier ziek is. Elk dier dat deelneemt aan de competitie wordt onderzocht door een Brooke-dierenarts die niet deel uitmaakt van de wedstrijdjury, maar die aanwezig is om aandacht te besteden aan de niet gezonde vierbenige deelnemers. Als er paarden of ezels zijn die ziek zijn of wonden hebben, dan worden ze ter plaatse behandeld. En de eigenaar krijgt voorlichting hoe hij zijn dier moet verzorgen.


Vraag:
Waarom hebben jullie deze spot gemaakt?
Antwoord: De donateurs van Brooke-Nederland lezen onze nieuwsbrief Werkdier Nieuws altijd zorgvuldig. Wij publiceren regelmatig over de Brooke-gezondste ezel/paard competities, en krijgen daar altijd veel enthousiaste reacties op van onze donateurs. Nu kunnen ze dankzij de mooie bewegende beelden zien hoe bijzonder dit soort wedstrijden inderdaad zijn. De wedstrijden zijn een inspiratie voor velen, omdat ze vertrouwen geven in een betere toekomst voor de werkdieren.

Vraag:
Kunnen de dierenartsen hun tijd niet beter besteden dan aan dergelijke competities?
Antwoord: Lees de pagina over de ezelcompetities, en oordeel zelf.  De Brooke-dierenartsen hebben overigens jarenlange ervaring met dit soort competities, en ze hoeven hun dagelijks routine er niet voor te onderbreken. De competities worden namelijk vaak georganiseerd op een vrijdag, de dag waarop mensen vrij zijn. Anders zouden er immers geen deelnemers zijn aan de competities. Overigens zijn er bij de wedstrijden altijd twee of drie dierenartsen aanwezig die zorgen voor de niet gezonde dieren die meedoen aan de competitie.

Vraag:
Waarom moet Brooke-Nederland geld investeren in zo’n spot?
Antwoord: Om onze bestaande donateurs bij ons te houden en om nieuwe donateurs te werven moeten we letterlijk en figuurlijk in beeld blijven. Dat kost onvermijdelijk geld, maar het levert altijd weer de broodnodige inkomsten op voor ons belangrijke doel. Het kleine team van Stichting Brooke Hospital for Animals Nederland bedenkt al haar promotionele acties zelf (nieuwsbrieven, advertenties, website content, televisie- en radiospots, foldermateriaal). Brooke-Nederland werkt niet met reclamebureaus. De professionals die ons helpen qua vormgeving, filmen, fotograferen, regisseren, editen, doen dit tegen gereduceerd tarief. En dat doen ze, omdat ze Brooke Hospital for Animals een warm hart toedragen. Niet voor niets scharen wij ook deze mensen onder onze dierenhelden! De kosten voor onze publicitaire uitingen zijn dan ook bescheiden. De wervingskosten van Brooke-Nederland zijn laag. Wij hopen dat u ons kunt helpen om deze spot verder te verspreiden, zodat meer mensen Brooke-Nederland gaan steunen!!

Vraag:
Kan ik ook eenmalig schenken?
Antwoord: Ja natuurlijk kan dat, heel graag zelf. Klik hier

De dierenartsen van Brooke Hospital-Egypte zijn in staat om dit soort positieve initiatieven te ondernemen dankzij de donateurs van Brooke Hospital for Animals Nederland.

Word donateur rozet