Overstromingen. Wij wensen Brooke-Pakistan moed, kracht en sterkte.


Door zware moessonregens staat 1/3 van Pakistan momenteel onder water. De omvang van de ramp is nog niet volledig in kaart gebracht – de regens zijn nog niet voorbij – maar nu al zijn er 1400 menselijke slachtoffers geteld; zijn 33 miljoen mensen ontheemd en is bijna een miljoen koeien, buffels, geiten, pluimvee, paarden en ezels verdronken.
Brooke-Pakistan is met haar hulptroepen onmiddellijk uitgereden naar 14 zwaar getroffen gebieden waar hulpkampen zijn opgezet. Daar wordt eerstehulp verleend en voer verstrekt aan 10.000 paarden en ezels (en zoals we weten uit eerdere noodhulp door Brooke-Pakistan zullen natuurlijk ook andere dieren in nood eerstehulp krijgen). Er wordt samengewerkt met een lokale, humane hulporganisatie die noodrantsoenen uitdeelt die bestemd zijn voor de eigenaren van de dieren. Het voornemen is om 30 dagen lang noodhulp te verlenen, totdat lokale organisaties de hulp kunnen overnemen. De hulpactie wordt gecoördineerd door Brooke-Pakistan, onder leiding van de Engelse Brooke-organisatie. Brooke-Nederland draagt uiteraard bij aan de hands-on hulp aan de getroffen dieren, en dat wordt mogelijk gemaakt door de Nederlandse en Belgische Brooke-donateurs. Wij wensen onze vrienden van Brooke-Pakistan alle moed, kracht en sterkte toe.

word donateur

overstromingen 1

overstromingen 2

overstromingen 3

overstromingen 4b

overstromingen 6

overstromingen 5b