Brooke-Nederland 25 jaar


25 jaar Brooke-NL

Ons 25-jarig bestaan staat in het teken van de duizenden werkpaarden en ezels die hulp en een beter leven hebben gekregen.
Ons 25-jarig bestaan is ook het moment om een ode te brengen aan onze donateurs en aan allen die zich voor Brooke Hospital inzetten.
Klik hier voor filmpjes van onze bevlogen vrijwilligers. 


Brooke-ambassadeur Martin Gaus blikt terug op 25 jaar Brooke-documentaires.

eitje bakken op steen in 50 gradenBrooke Hospital for Animals is onlosmakelijk met Martin Gaus verbonden. Martin maakt al 25 jaar documentaires over het werk van Brooke, in India, Pakistan, Egypte. Reizen naar die landen is zwaar. Martin moest presenteren in 52 graden hitte, in bagger, op vuilnisbelten, in baksteenfabrieken; en altijd was daar het onbeschrijfelijk dierenleed. 

Als wij mensen vragen “hoe kent u Brooke”, dan luidt het antwoord vaak “via een documentaire van Martin Gaus”. Veel Brooke-donateurs herinneren zich de beelden van de kreupele, witte merrie die haar laatste week doorbrengt in een Brooke-kliniek in Pakistan. Vredig ligt ze op het grasveld van de kraal. Ze heeft kale cirkeltjes om zich heen waar ze het gras heeft weggegeten. Wanneer ze deze beelden beschrijven, beseffen de meesten niet dat die documentaire 20 jaar geleden is uitgezonden!
Met Martin Gaus blikken wij terug op 25 jaar Brooke-Nederland op Tv (voor groot scherm klik hier)

Waarschuwing: niet geschikt voor kijkers jonger dan 16 jaar.


 

 

Wilt u het werk van Brooke Hospital for Animals steunen? Klik alstublieft hier

Wilt u een eenmalige donatie doen? Klik alstublieft hier.