Ezelbroekjes


EzelbroekjeEr zijn veel oorzaken voor huiduitslag bij ezels en paarden. Het schoonhouden en borstelen van de vacht is belangrijk om huiduitslag te voorkomen. Dit is dan ook een belangrijke boodschap bij de voorlichtingsprogramma’s van Brooke.

Het dorp El Dabaa wordt sinds 2015 regelmatig bezocht door één van de mobiele teams van de Brooke-kliniek in Mersa Matrouh, Egypte.
De Brooke-dierenarts vertelt:

“Een aantal dieren leed aan een huidaandoening, voornamelijk aan de benen, veroorzaakt door de stalvlieg. Wij hebben de benen ingesmeerd met zalf en antihistamine toegediend. De eigenaren hebben we uitgelegd hoe ze vacht én stal vliegenvrij kunnen houden. En we hebben laten zien hoe ze met een opengeknipte oude broek de geïrriteerde plekken op de benen tegen vliegen moesten beschermen. Dankzij onze voorlichting is het aantal gevallen van huidaandoeningen in dit gebied gedaald van 68 (in 2015) naar 4 (in 2017).”
Onze dierenartsen helpen jaarlijks honderdduizenden werkpaarden en ezels, uitsluitend dankzij de steun van donateurs. 
Wilt u het werk van Brooke Hospital for Animals steunen? Klik alstublieft hier
Wilt u een eenmalige donatie doen? Klik alstublieft hier