Het paard met de klompvoet

Een patiëntje in de Brooke-kliniek in Cairo, Egypte, met een ongeneeslijke klompvoet; het gevolg van een langdurig verwaarloosde ontsteking.klompvoetDe eigenaar vertelde dat hij het dier vanwege de slechte voet voor een schijntje had kunnen kopen. Hij dacht dat het dier weer beter zou kunnen worden en dat hij het zou kunnen gebruiken als trekpaard. Een lokale kwakzalver had de toestand alleen maar verergerd. Een andere paardeneigenaar had de man aangeraden om naar Brooke te gaan. De Brooke-dierenarts concludeerde na onderzoek dat dit arme dier niet meer te redden was. De eigenaar legde zich neer bij het advies en stemde in met euthanasie. Het patiëntje heeft pijnstillers gekregen en in de kraal van de kliniek heeft hij nog drie dagen kunnen genieten van de rust, de liefdevolle verzorging, lekker vers groenvoer en water, temidden van zijn mede-patiëntjes. Zonder het adequate handelen van de Brooke-dierenarts had het vreselijke lijden voortgeduurd, totdat het dier was ingestort, om eenzaam langs de kant van de weg te sterven.  

Brooke Hospital for Animals helpt jaarlijks meer dan een half miljoen werkdieren. Wij zetten ons in voor een beter leven voor werkpaarden en ezels in landen als Egypte. Ook een humaan einde voor brave dieren die hun hele leven niets anders hebben gedaan dan werken, is onderdeel van onze missie.

Wilt u het werk van Brooke ook steunen en onze nieuwsbrief 2x per jaar ontvangen?
worddonateurbutton