Brooke Nieuws Zomer 2013 is uit!

Het verhaal bij de "cover" van Brooke Nieuws Zomer 2013.


nbzomer203

Het paard op de omslag van deze nieuwsbrief is door zijn eigenaar gebracht naar de polikliniek van Brooke Hospital in Peshawar, Pakistan. De polikliniek ligt langs een drukke doorgangsweg in een buitenwijk van de stad. Het dier, gefotografeerd door Kate Orne, zal weldra worden onderzocht door de dienstdoende Brooke-dierenarts. Wanneer hij besluit dat het paard behandeld moet worden, zal het worden opgenomen in de vaste Brooke-kliniek. De oranje vlek op de borst en benen van het paard is hennaverf. 

HennastaartVersiering van witte paarden en ezels met henna kan een aanduiding zijn dat het dier een favoriet is van de eigenaar; maar de verf dient ook als herkenning van het dier. Voor bruiloften en partijen worden bij voorkeur witte paarden gehuurd die met hennaverf en kralenkettingen zijn versierd.

Foto's Kate Orne.

NB Onze kantoorbezetting is klein; er zijn slechts twee mensen die de telefoon beantwoorden. Vriendelijk verzoek om vragen en wijzigingen (adres, incasso e.d.) naar info@brooke.nl te mailen. Dank!