Brooke Nieuws Winter 2012/2013 is uit!

Het verhaal bij de "cover" van Brooke Nieuws Winter 2012/2013.


nb cover winter 20112012

Een werk-ezeltje in baksteenfabriek in Gadhapuri, bij Delhi.

In landen als India, Pakistan en Egypte lijken ezeltjes vooral te bestaan om 
te zwoegen onder een te zware last bakstenen. Meestal in baksteenfabrieken, zoals het ezeltje op de voorkant van deze nieuwsbrief, maar ook op bouwterreinen zoals hier bij een bouwproject van de technische universiteit van Noida, in de Indiase deelstaat Uttar Pradesh. De ezeltjes lopen trappen op met hun zware lading bakstenen en mortel. De eigenaren van de dieren werken 10 uur per dag voor een armetierig loontje. Zij leven in golfplaten hutten op het bouwterrein. Brooke-India bezoekt zowel de baksteenfabrieken als een aantal bouwplaatsen in Uttar Pradesh. De bouwplaats in Noida wordt sinds drie jaar bezocht. De dierenartsen van Brooke-India houden toezicht op de gezondheid van de dieren, helpen bij spoedgevallen, en geven voorlichting over het belang van rust, goede voeding en water voor de ezeltjes.
EzeltjesbouwEzeltjesbouw_AnnaFawcus.
Foto's bouwterrein Noida, copyright The Brooke/Anna Fawcus.